Sarjamurha ja happy faces

4.1.2014
SINISIMPUKKA RISOTTO


Siitä lähtien kun tulin Suomeen (vai olisiko parempi sanoa: siitä lähtien kun Somessa on alettu myydä simpukoita, kun en muista näkeväni niitä kaupoissa 90-luvulla?) ja näin hintalapussa elävä simpukka nimitystä minulla on alkanut ongelmat sinisipukoiden syömisen kanssa. Olen syönyt simpukoita pienestä asti ja tuntuu siltä, että osaan myös käsitellä niitä niin kauan kuin muistan, mutta meillä aina puhuttu simpukoista, jotka ovat kiinni tai auki, eikä elävät ja kuolleet, enkä ikinä ennen oikein miettinyt, että heitän kuumalle öljylle satoja eläviä elukoita. Eilen oli just semmoinen päivä. Ostin 2,3kg sinisimpukoita ja putsaamiseen meni tunti ja vartti. Aikaa oli riittänyt miettimään kaikenlaista. Mm. ajatukset olivat lentäneet näihin eläviin ja hetkeksi tunsín itseni sarjamurhaajaksi, sillä laavikossani eli noin pari sataa eläviä mitkä minä murhasin kuumalla öljyllä. Ja kaikki kerralla. Ruokahaluni hävisi.


SINISIMPUKKA RISOTTO

SINISIMPUKKA RISOTTOPienet, taas olivat niin onnessaan, kun sarjamurhaajaäiti toi ruoat pöydälle. Se on meidän pienten lempiherkku. Ruoka maistui niin, etteivät he voineet pysähtyä edes kuvaushetkessä.
Tässä ne happy faces:


SINISIMPUKKA RISOTTO

SINISIMPUKKA RISOTTO


Perheen isä, elikkä rakas mieheni, oli tällä kertaa enemmän minun kanssani samaa mieltä, sillä korppujauhoja ei ollut kaapissa ja liemi jäi liian löysäksi. Ei oiken mennyt kauppaan. Eli kannattaa seurata ohjetta tarkasti!
Oli miten oli, tällä kertaa aikuisten puolesta sinisimpukat jäivät syömättä, tai paremmin sanottu: söimme kohtuullisesti :)
Hyvä juttu on se, että sarjamurhatut simpukat eivät kuitenkaan mennyt hukkaan. Tein niistä tänään mahtavaa risottoa ja sain lisää hymyä.


SINISIMPUKKA-RISOTTO                                  
SINISIMPUKKA RISOTTO

4 dl riisiä
2 dl valkoviiniä
n. 5 dl vettä
n. 250 g puhdistettuja sinisimpukoita + liemi
2 sipulia
3 valkosipulikynttä
2 tomaattia
2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
2 rkl kuivattua persiljaa

Pilko sipulit pieneksi ja ruskista öljyllä. Lisää riisi ja paista läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Paista pannulla kuoritut ja pilkotut tomaatit oliiviöljyllä pehmeäksi, melkein tahnaksi. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää vettä vähän kerralla, edelleen koko ajan sekoittaen siihen asti, kunnes riisi on kypsää mutta edelleen pureskeltava (al dente). Lisää tomaatit, suola, persilja, simpukat ja liemi ja anna kiehua. Muista, että risottossa täytyy olla nestettä! Ja nesteen määrä ohjeessa on suuntaa antava. Riisit ovat erilaisia ja lämpötila vaikuttaa nesteen imeytymiseen.
Tarjoile heti!!!!

SINISIMPUKKA RISOTTO10 kommenttia

 1. Oih,nami ,simpukoita ja ihana risotto! Voi Sanja,kyllä nauratti tämä sarjamurhaajakokkaus;D Aika hurja määrä sulla oli noita simpukoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä on viisi ja syömme simpukkoita pääruokana väin salattin ja vaalea leivan kanssa. Jos mielialani oli eriläinen ja jos oli korpujauhoja tuo määrä ei olisi edes riittänyt :D

   Poista
 2. Miten sarjamurhaajat putsaa ja laittaa simpukat? Minä en ole uskaltanut koskaan ostaa ja ruveta hommiin. Pelkään, että aiheutan itselleni ruokamyrkytyksen huolimattomuudella tai osaamattomuudellani.

  Täytyy myöntää, että mulle on pienoinen ongelma saada oikeasti tuoreet kalat hengiltä. Ilmeisesti olen liian hellämielinen ja kalat ei meinaa kuolla miellään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ansku, tässä on tarka ohje:
   http://sokerivaltakunta.blogspot.fi/2013/03/sinisimpukat-adrianmereksi.html
   ja suoralinkki löytyy tekstissa, heti lapsien kuvien alla.
   Meillä Bosniassa myydään kaikki kalat eläviä. Kaupias lyö sen nuijalla, mutta esim. karppi saata 'herätä' matkalla. Kerran karppi karkasi muovipussista ja olin miehen kanssa juostanut kadulla karppin perä... Olipas hauska :D

   Poista
 3. Gott nytt år - Hyvää uutta vuotta 2014, Sokerivaltakuntaan !

  Tämä oli mielenkiintoisa postaus !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli sydämestä :) Kiitos nami-hiiri! Bonne année :)

   Poista
 4. Terve!
  Minä tunnustan. Olen mitä suurimmassa määrin myös sarjamurhaaja. Simpukoiden lisäksi olen murhannut hymyssäsuin myös rapuja ja tietenkin kaloja. Hyvää....
  Hauska postaus.

  VastaaPoista
 5. Ihanan näköistä risottoa. Pidän simpukoista, mutta tosi harvoin tulee ostettua eläviä, kun niitä ei meidän omalta paikkakunnalta saa. Kyllä se äkkiä ruokahalut vie, jos alkaa asioita miettimään tuolta kantilta.

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti simpukoiden myynti yleistyy pian, kun saamme kotimaisia simpukoita.

  VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.