Saksan piparleivokset ja joulumyyjäiset

20.12.2013


Kävin tänä vuonna (viime lauantaina) oman koulun artesaanin joulumyyjäisissä. Oli aivan uusi ja mahtava kokemus päästä myymään omia tuotteita, olla paikan päällä selittämässä leivonnaisten sisältöä ja/tai työvaiheita ja tietysti kuunnella kehumisia ja kannustavia sanoja. Tosi ihanaa. Ensi vuonna uudestaan!

Myyntipöydällä oli kaikenlaisia herkkuja:




  • sulanneita lumiukkoja 


  • itsetehtyjä makeisia (kookoslumipallot, valkosuklaakaneliturkinpippuripallot, johanneksenleipäpuuappelsiinipallot, saksanpähkinäsuklaaruudut) 













 




  • kahvikakkuja (luumu-maustekakku, suklaakookoskakku) 
      



  • jouluhalkoja 
           
 

  • saksalaisia piparleivoksia
        
  

Saksalaiset piparleivokset olivat myyntimenestys. Harmi, etten tehnyt niitä enemmän. Kysyntä oli kova! Sen takia aloitan reseptien jaon juuri niillä, sillä kaikki vielä ehtii tehdä kotona.
Kuvat ovat otettu keskiyön jälkeen (oikein väsynyt leipuri), pahvilautasissa (myyntikuntoiset), kiireessä (että saisi nukkua ainakin muutaman tunnin ennen pitkäääää seisooooova päiväääää)...... pahoittelen kuvien laadusta!

SAKSAN PIPARLEIVOKSET
                                                                               
2 dl siirappia
2 dl sokeria
1½ rkl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
250 g margariinia
2 munaa
10 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää rasva kuumaan seokseen ja sekoittele välillä. Anna seoksen jäähtyä. Lisää munat ja vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut soodan. Anna taikinan maustua ja kovettua viileässä seuraavaan päivään.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli jokaisen uunipellin kokoiseksi. Paista levyt 10 minuuttia 200:ssa asteessa. Levyt kohoaa hyvin ja ne pitäisi jäädä oikein pehmeiksi. Jäähdytä hyvin.

Väliin:

-n.1½ purkkia luumumarmelaadia

Levitä toiselle pohjalle reilusti luumumarmelaadia ja peitä toisella pohjalla, laita jotain painoa päälle (minä laitoin pellin ja muutaman maitopurkin) ja anna olla jääkaapissa vaikka yön yli.

Kuorrute:

2 dl kermaa
300 g tummaa suklaata

Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita hyvin, että suklaa sulaa, mutta älä vatkaa. Jäähdytä huoneenläpöiseksi.
Leikka piparit haluamasi muotoisiksi. Voit leikata ruutuja tai ottaa erilaisia kuvioita piparimuotien avulla. Päällystä suklaakuorrutteella.


4 kommenttia

  1. Hyvää joulua sinulle ja perheellesi Sanja! <3

    VastaaPoista
  2. Nämä piparileivokset ovatkin ihan uusi tuttavuus. Näyttävät ja kuulostavat hyviltä.

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.