Banana-split

28.10.2013Yksi suosituimmista Kroatian kaupungeista on aina ollut Split. Varmasti johtuu sen takia, että ihanat kesälomat ovat aina alkaneet siellä. Joka vuosi kävimme Hvar-saarella kolmeksi kuukaudeksi (meillä päin koulun kesäloma kestää 3kk kesä-,heinä- ja elokuu). Se ihana osa elamästäni alkoi aina Splitissä, sillä siinä aikoina siellä oli ainoa autolaiva yhteys saarelle ja jonot olivat joskus kestäneet jopa 3 päivää. Lapsena en osannut tuntea stressiä siitä, mutta uskon etteivät vanhemmatkaan olleet stressaantuneita. Loma-aika se oli ja Split on ennemmän kuin ihana. Ja näin ihanasta paikasta tietenkin löytyi myös minun lempiherkkuni (tai ainakin nimen perusteella uskoisin niin) =>banana-split. Sitten minä kasvoin vähän, aloin opiskella englantia ja yhtäkkiä tormäsin sanaan "split". Tajusin mistä toi herkun nimi oikeasti tuli. Voi mikä pettymys!!! Eikö se ole Splitistä "kotoisin"? Valitettavasti ei ole. Siitä huolimatta se jäi lemppariksi. Raikas, helppo ja ihana. Niin kuin lempikaupunkini Split!

1 annnos:

1 banaani, leikattu pituussuuntan (splitted)
3 palloa jäätelöä, maun mukaan
paljon kermaa
suklaakastike
hyvä mieli ja mahdollisesti ihanat muistot Splitistä ;)


14 kommenttia

 1. Nami,lapsuuden herkkua tuo banaanisplit.) ja hauska kerotomus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivä muista, että olimme joskus pieniä ja huoletomia....

   Poista
 2. Herkullisen näköiset annokset!:)

  VastaaPoista
 3. Ihanat annokset, kyllä ottaisin nuo kaikki. Elämyksen myös Splitissä ;)
  Ihan muutama päivä sitten luin leivontakirjoja ja sieltä katselin juurikin tuollaista Banana Splitin ohjetta, oma muistoni tästä jälkiruuasta on kun pikkutyttönä ensimmäisiä kertoja pizzeriassa söin pizzaa ja jälkiruuaksi tahdoin välttämättä tuota. En tainnut jaksaa syödä ihan kaikkea mitä silmät olisivat jaksaneet.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Aikuisena, minä jaksan syödä myös tähdet lasten lautaselta :D

   Poista
 4. Heippa,
  heitän sua haasteella
  jonka löydät mun blogista
  http://suklaarae.blogspot.fi/

  :)

  VastaaPoista
 5. Mistä nuo ihanat kulhot on hankittu? Minkä merkkiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan Säästötalosta :-) Ei mitään merkkiä, eikä maksanut monta euroa. Mikkelistä löysin 4 ja 2 lisää ne tilasivat toisesta kaupungista.

   Poista
 6. Hommaisitko mulle ja postittaisit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin ne pari vuotta sitten. En tiedä onko nyt myynnissä, mutta voin käydä katsomassa. Laita minulle sähköposti osoite ja kerro myös montako haluaisit, jos niitä vielä on :)

   Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.