Täytetyt omenat (Tufahije)

10.5.2016
Tänä vuonna, kolem vuoden tauon jälkeen, Bosnia ja Herzegovina (minun rakas kotimaa) palaa takaisin Euroviisut kilpailuun. Ei sen kummempaa, mutta silmiini osui postaus Tuulikummun keittiössä-blogissa, missä Kaisa tosi hauskasti ja asiallisesti esitteli osallistujat lautasen kautta. 
Minun Bosnia oli esitelty Sokeriliemesä haudatuin omenoiden kautta, mikä on yksi minun lempijälkkäreistä. Kiitos Kaisalle kun nosti tämä ihanan herkun esille. Itse tein ne tasan vuosi sitten Leivotaan-lehdelle.
Kaisan ohje vaikuttaa tosi hyvälle, mutta on pakko laittaa tänne myös minun oma. Alkuperä on aina alkuperäinen, eikö niin?



8 omenaa (Granny Smith)
3 dl sokeria
1 l vettä

Täyte:
70 g mantelijauhoja
70 g saksanpähkinää (jauhettua)
40 g ruokosokeria
40 g voita
0,4 dl maitoa
Koristeluun:
2 dl kermaa
kirsikoita

Laita vesi ja sokeri kiehumaan (käytä leveäpohjaista kattilaa). Kuori sillä välin omenat ja poista sisus. Laske omenat kiehuvaan veteen ja keitä miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia ja käännä omenat. Keitä toistakin puolta 2-3 minuuttia. Varo ettet keitä omenoita liikaa, sillä niiden pitäisi pysyä koossa. Ota omenat pois liemestä ja anna jäähtyä. Keitä liemi kokoon miedolla lämmöllä niin, että jää noin 2 dl lientä. Omenan pektiinin ansiosta liemi sakenee. Jäähdytä liemi.
Valmista täyte: Sekoita pähkinäjauhot ja sokeri kulhossa. Kuumenna maito ja voi kiehuvaksi. Kaada neste pähkinöiden päälle ja sekoita tahnaksi. Jäähdytä.
Täytä omenat tahnalla ja kaada päälle sokerilientä. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti. Vatkaa kerma ja koristele omenat kermalla ja kirsikalla juuri ennen tarjoilua.



Kuvat:
Studio Koivunen Oy


4 kommenttia

  1. Voi taivahan talikynttilät mitä herkkua olet taas tehnyt! Onneksi en asu teidän naapurissa, saattaisin olla kylässä herkuttelemassa useamman kerran viikossa :D

    VastaaPoista
  2. Uuniomenat siirapilla ja vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltuna ovat olleet minun suosikkini jo vuosia, mutta nyt tuli niin hieno ohje vastaan, että on ihan pakko kokeilla. Kiitos Sanja! Vuosia sitten Golanilla Camp Ziouani Hospitalin henkilöstö vietti melkeinpä kuukausittain yhteistä iltaa hyvästä ruoasta nauttien. Jälkiruokana oli tietysti uuniomenat, jotka vielä konjakissa pannulla liekitettiin ja tarjoitiin Tiberiaksesta ostetun pistaasipähkinäjäätelön kanssa. Tässä vaiheessa YK-pataljoonan pappikin saapui nauttimaan herkuista kaikella hartaudella, kuten asiaan kuuluikin, yhdessä kanssamme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun aina jäät meille vinkkejä maailmasta. Kiitos Hanski!

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.