Tom Kha Gai - "one click-tilaus" ja ARVONTA

7.6.2015


Pari viikkoa sitten minulle tuli tarjous yhteistyöhön thaimaalaista ruokaa myyvän  verkkokaupan kanssa. Thaimaalainen ruoka on houkutellut aina. Sitä on syöty ja tykätty, mutta ei ikinä itse tehty. Varsinkin mieheni on hulluna siihen. Ja meidän Amra. Käytiin miehen kanssa monesti itämaisissa kaupoissa, katseltiin ja ihmeteltiin,  muttei ikinä tullut ostettua mitään mistä voisi tehdä jotain konkreettista. Lähinnä riisiä, chili kastiketta.... Ohjeita netistä katseltiin kyllä, mutta emme silti osanneet ostaa tarvittavia raaka-aineita. 
Nytkin ajattelin, ettei tästä tulee mitään. Silti kävin kurkkaamassa sivustoa. JA MIKÄ YLLÄTYS!!!!!! Tai itse asiassa useampi kuin yksi. 
Ensimmäisenä huomasin, että verkkokaupan kotipaikka on Raisio. Siellä minä olen joskus asunut, myös minun vanhemmat ja siellä oli kauppa, missä oli myynnissä sekä thaimaalaista, että bosnialaista ruokaa. Tarkempi selailu osoitti,  että kyseessä on sama kauppa. Iso hymy levisi naamaan. On enemmänkin kuin helppo kehua ja suositella liikettä kun tunnen sekä omistajan, että meiningin. Ja niin kuin minulla on useasti tapana, tuli muistoja ja kyyneleitä. 
Ensimmäinen muisto tuli ajasta, kun se kauppa oli vasta  avaamassa. Kävelin isän kanssa kaupan ohi ja huomasin ikkunan kautta ison pinon bosnialaista makkaraa. Vaikka huomasin, ettei se olekaan vielä auki, kävin tervehtimässä miestä, joka oli lajittelemassa tavaraa hyllyyn. Samalla annoin palautetta bosnialaisista tuotteista, mikä on hyvää ja mikä ei, mikä menee kaupaksi ja mikä ei. Ennen lähtöä Mikkeliin kävimme ostoksilla siellä ja se oli käytäntönä joka kerta, kun vierailimme vanhempieni luona. Saimme aina helposti peräkontin täyteen, sillä valikoima on aina ollut monipuolinen ja hinnat kohdillaan. Jo silloin olimme katselleet thai-ruokaa sieltä, mutta silti ostettiin vain "kotimaista", siis bosnialaista. 
Minun vanhempani asuivat Raision keskustassa ja iskä oli kaupan kanta-asiakas. Vaikka ei osannut kuin muutaman suomenkielen sanan, hän hoiti kaikki asiat itse, tuli toimeen kaikkien kanssa ja minusta tuntuu, että koko Raision väki tunsi hänet. Isäni hymyili aina, oli hirmu sosiaalinen, eikä tarvinnut kieltä, että pääsi ymmärrykseen muiden kanssa. Olen niin ylpeä, että juuri hän oli minun ikioma isä! Eräänä päivänä, kun juttelin kauppiaan kanssa, hän sanoi, vielä melkein neljä vuotta isän lähdön jälkeen, miten ihanassa muistissa minun iskä jäi heille. 
Muistan, eräänä päivänä, kun olimme sisaruksien kanssa kaikki perheinemme  vanhempieni luona, iskä kävi ostamassa lapsenlapsille broilerinakkeja ja broilerileikettä aamiaiselle. Kun hän tuli kotiin, hänellä oli mukana myös oikein iso pakastekana, laadukas Kroatian tuote. Olin niin yllättynyt, koska kanaa oli tullut niin harvoin syötyä Suomessa. Harvat kaupat myyvät enää kanoja. Vielä isompi yllätys oli, kun iskä kertoi, ettei se maksanut mitään. Hän ei ollut ymmärtänyt mitä naiskauppias oli hänelle sanonut, mutta ymmärsi sen, ettei kanasta tarvitse maksaa mitään. Äiti pisti kanan painekeittimeen ja teki meille ihanan bosnialaisen  kanakeiton. Muistan vielä sen lempeän maun. Kohta on vuosi kun äitini lähti pois..... Kukaan ei pysty enää tekemään niin hyvää ruokaa..... onneksi minulle jäivät ainakin ihanat muistot.
Sain myös kauppiaalta järkevän selityksen  miksi isä sai sen kana ilmaiseksi, mutta en enää muista mikä se oli: tilan puute, valikoiman vaihto tai jotain vastaavaa. Lämmitti ajatus, että se oli juuri minun isälle annettu.
Ja minä taas, omissa muistoissani, lähdin niin kauas.... Uskon, että monet ovat jo kauan sitten  hypänneet muistojeni yli ja osallistuneet jo arvontaan. Teille uskollisille lukijoille, ketkä jaksavat, kerron vielä yhden hyvän jutun. Oikeasti parhaan! Miksi lähdin mukaan, muun muassa kun kauppiaat ovat ihanat ja meininki reilu ja palvelu erinomainen ja ihanat muistot jne....?
Sen takia, kun tämä verkkokauppa antaa minullekin mahdollisuuden vihdoinkin valmista ihanaa thaimaalaista ruokaa omassa keittiössäni ilman päänsärkyä. Heillä on palvelussa mm. myös kaikki mitä tarvitset aterian valmistukseen vain yhden klikkauksen takana. Tuore liha on ainoa mikä tulee ostaa erikseen. He toimittavat sinulle kaiken muun. Myös reseptit. Eikö olekin helppoa ja ihanaa? 
Jos sinulla on enemmän kokemusta ja tiedät mitä haluat ja tarvitset, valikoima on laaja. Minulla kun ei ole vielä sitä, minä valitsin verkkokaupan sivustosta tämän ja seuraavana päivänä paketti oli jo postissa. 

Nostin hihat, pistin essun päälle ja suuntasin keittiöön. Seurasin ohjetta ja pian koko perhe istui pöydän ääressä herkuttelemassa. Tässä ohje, vaikka kätevästi saat sen suoraan Thai Food Market -sivustosta:

Tom Kha Gai – Thaimaalainen kanakeitto kookosmaidossa (4 hengelle)
Valmistusaika: 15-20 minuuttia.

Ainekset:
400g kananrintaa
4 palaa Galangalia ohueksi viipaloituna
1 sitruunaruohon varsi (leikataan vinosti ja murskataan)
5 limetin lehteä (silputtu)
5 punaista Thai chiliä
5 Thai salottisipulia (murskataan)
1 tölkki kookosmaitoa + loraus kermaa noin 2 dl
3 rkl tuoretta limen mehua
2 tl kalakastiketta
1 purkki sieniä (vaihdoin korianteriin)
suolaa

Ohjeet:
Valuta kaikki rasva kanasta ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi.
Kaada kookosmaito pannulle ja kiehauta se.
Lisää sitten sitruunaruoho, salottisipulit, korianteri, Galangal ja silputut limetin lehdet.
Lisää kana ja hauduta miedolla keskilämmöllä.
Kun kana on kypsää ja kun keitto alkaa taas kiehua, sammuta lämpö.
Lisää lopuksi Thai chili, korianteri, limetin mehu, sekä kalakastike.
Tarjoile keitto kuumana.

ARVONTA!!!!

Nyt yksi minun lukijoistani saa mahdollisuuden kokeilla samaa kuin minä. Käy siis verkkokaupassa ja katso "yhden klikkauksen " valikoima ja jätä tähän postaukseen kommentti mitä niistä haluaisit itse kokeilla, jos onni potkii. Muista myös jättää yhteystietosi, että voin olla sinuun yhteydessä, jos paketti lähtee juuri sinulle.
Arvonta-aika on 14.6.2015, klo. 23:59 asti.

Arvonta on päättynyt!
Arvonta on suoritettu random.org avulla. Voittaja on kommentti nro. 21:
Kiitos elämäntarinasi jakamisesta <3

Itse teen thai- ruokaa aivan liian harvoin, koska en ole siinä mikään expertti. Tämä palkinto olisi omiaan minulle ja hieno idea kaupalta :)
Thai Panang Currykana maiistuisi varmasti.

Kaikki muut lukijani, alennus koodilla Sokerivaltakunta, tilauksen yhteydessä saavat kaupan päälle 
2 kg parasta thaimaalaista Jasmin-riisiä (omistajan oma suosikkituote).

Kaikki uudet asiakkaat saavat myös nämä edut:
www.thaikauppa24h.fi
-5€ etukuponki ja erikoistarjouksia uusille asiakkaille
- Nopea ja edullinen toimitus koko Suomeen alk. 6,50€.
- Valmiiden tuotepakettien toimituskulut 0€.
- Yli 60 € tilauksille toimituskulut 0€.

Ja vielä yksi asia bosnian ruoan fanille:
Thai Food Market myy edelleen myös bosnian tuotteita. Niitä ei vielä löydy verkkokaupan sivustosta,  mutta niistä voi kysyä erikseen joko puhelimitse tai sähköpostilla. Sieltä saa mm. Vegetaa, mistä on tässä blogissa jo kirjoitettu monesti ja mitä löytyy melkein jokaisesta suolaisesta bosnian ruokaohjeesta.


91 kommenttia

  1. Tom Kha Gai on ihanaa. Pidän thaimaalaisesta makumaailmasta. Harvoin vain tulee itse tehtyä kanakeittoa kummempaa. Täytyisi opetella muutakin, koska nuo maut ovat todella mieleemme.:) Yhden klikkauksen valikoimassa kaikki vaikutti hyvältä. Tom Yum Kung -Tulinen Katkarapukeitto ehkä kuitenkin olisi se, jota itse lähtisin ensimmäisenä kokeilemaan.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä oli niin helppoa ja vaivatonta, etten voi kuin suositella. Ja onnea arvontaan!

      Poista
  2. Luin muistosi. Lämmittivät sydäntäni!

    VastaaPoista
  3. Ihana kauppa. Valitsisin ensin Thai Panang Currykanan.
    karhuoja@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Jos onni minua potkisi, niin kokeilisin väkevää kanacurrya :)

    VastaaPoista
  5. Tinskun keittiön suosikki olisi Naudanliha Massamancurry :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä minäkin meinasin seuraavaksi. Onnea arvontaan!

      Poista
  6. Anonyymi7/6/15 19:18

    Tom Yum Kung. Tosi hyvä idea. ninavuolio@windoslive.com

    VastaaPoista
  7. Meillä voitaisiin myös maistella taikku ruokaa eli mukana ollaan... naudanliha massamancurrya =) bosnialaista keittoa maisteltiin eilen, oli erittäin maistuvaa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää, että maistui :-)
      Jos seuraavaksi menee taikku :D kokeillun.

      Poista
  8. Keltainen currykana :)
    arhippainen@luukku.com

    VastaaPoista
  9. Ihana ihana Sanja ja sinun tarinasi <3 blogisi on paras ruoka/leivontablogi mitä on sydämellisyytesi ja tarinoidesi vuoksi. Mahtavaa, että sair hienon yhteistyökumppanisi. Ikävä Bosniaan on kova, pitäisi ehdottomasti päästä uudestaan. Rakastan thai-ruokaa ja massaman maistuu aina joten valintani on se :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna rakas, sinulle tämä varmasti heräsi tunteita, sillä sinun suru ja kipu on vielä niin tuore.
      Minä rakastan sinun tekeleitä blogissa, että voisin syödä näytön :)

      Poista
  10. Mökillä voisi onnistua esim. Thai Panang Currykana. Kiva lukea juttujasi :) Mukavaa kesää! Satu / Mökkiruokaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kesää Satulle ♡ ja onnea arvontaan.

      Poista
  11. Thaimaalainen ruoka on niin hyvää;yksi suosikkikeittiöistänI:) Minullekin on tulossa vähän samantapainen ohje jossain vaiheessa;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiinnolla odotan. Sinun ohjeet ovat ihan huippuja!

      Poista
  12. Meillä taitaisi koriin lähteä tuo vihreä broilericurry... :-) Ihanaa kesää!

    VastaaPoista
  13. Keltainen currykana olisi minunkin valintani
    karicepu(at)gmail.com

    VastaaPoista
  14. Jee, ihan mun lemppari tällainen palvelu. Sinkkuna kun ei tule koskaan kunnolla itselle kokattua
    Väkevä kanacurry kuulostaa hyvältä
    sampsapie(at)gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja nyt kun teet niin helposti, sitä vielä riittää pariksi päiväksi.

      Poista
  15. Keltainen currykana :)
    marialuok(AT)gmail.com

    VastaaPoista
  16. <3
    Keltainen currykana.
    hippohiiri@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Väkevä kanacurry
    janttarainen(AT)luukku.com

    VastaaPoista
  18. Tom Yum Kung -Tulinen Katkarapukeitto olisi varmasti kokeilemisen arvoista. Jonkin verran olen itsekin thai-ruokia kokkaillut, samoin muitakin aasialaisen keittiön erikoisuuksia, joista olen pitänyt todella paljon. Olen mukana arvonnassa. Yhteystietoni: Hannu Räty, sp. hannu.raty@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  19. Tom Yum Kung olisi makuuni. Thaimaassa olen erilaisia keittoja maistellutkin, ja ihania ovat. :) Tulee kaukokaipuu.. :o lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tutut maut tuovat muistoja ja helpottavat kaukokaipua. Kokemusta on!

      Poista
  20. Thai Panang Currykana menisi ihan ensimmäisenä kokeiluun.
    Näppärä systeemi tällaiselle wanna-be-kokille..
    Mukana arvonnassa siis.
    teija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tämä on tosi näppärä. Onnea arvontaan!

      Poista
  21. Kiitos elämäntarinasi jakamisesta <3

    Itse teen thai- ruokaa aivan liian harvoin, koska en ole siinä mikään expertti. Tämä palkinto olisi omiaan minulle ja hieno idea kaupalta :)
    Thai Panang Currykana maiistuisi varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja minä jo näen video punaisesta keittiöstä :)

      Poista
    2. Ihanaa <3 Tämä palkinto on niin mieleinen, kiitos! :)

      Poista
    3. Minäkin meinasin tehdä Thai Panang Currykana. Katsotaan miten meille onnistu; )

      Poista
  22. Mukana arvonnassa, katkaravut eli Tom Yum Kung kiinnostaa. :) Ikinä en ole moista itse tehnyt, jo olisi aikakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama asenne oli itselläkin. Olen niin tyytyväinen, että kokeilin.

      Poista
  23. Thai Panang Currykana maistuisi! :)
    mmyheartishere@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Thaimaalainen kanakeitto kuulostaa herkulliselle =).
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Thaimaalainen kanakeitto kuulostaa herkulliselle =).
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli tuplasti. Yksi arpa vaan kuitenkin :)

      Poista
  26. Massaman -curry ehdottomasti!
    Tuli sitä Thaimaassa ruokakurssilla väsättyä ja niin olis ihanaa kokeilla täällä koto-Suomessakin :-)
    jejotuul@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Thai Panang currykana näyttää niin herkulliselta :P
    pullantuoksuinenkoti@yahoo.fi

    VastaaPoista
  28. Keltainen currykana ehdottomasti.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  29. Keltainen currykana ehdottomasti.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  30. Thai Panang Currykana maistuisi. Thairuoka on kyllä hyvää!
    eeva22@hotmail.com

    VastaaPoista
  31. Anonyymi9/6/15 10:30

    Hmm... Keltainen currykana. :)

    Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle! <3

    leevilotta(at)luukku.com

    VastaaPoista
  32. Minulle maistuisi vihreä currykana :) Ja kiitos vinkistä blogissani tästä sinun arvonnastasi, klikkasin heti vastavierailulle! cebicinkeittio@gmail.com

    VastaaPoista
  33. Anonyymi9/6/15 15:57

    Thai Panang Currykana olis mun valintani. Vesi kihoaa kielelleni ihan jo ajatuksesta :)
    Mukana kivassa arvonnassa.
    nelliina at yahoo.com

    VastaaPoista
  34. Kiitos että vinkkasit tästä, aivan mieletön arvonta. Thairuoka on ykkönen, rakastan enemmän kuin mitään muuta. Toivotaan että 14.6 tuo hääpäivän ja lapsen syntymäpäivän muodossa vielä onneakin matkaan.

    Valinta on Thai Panang Currykana http://www.thaikauppa24h.fi/product/106/thai-panang-currykana-one-click-tilaus

    Mukavaa iltaa Sanja <2

    Tiia K

    tiia68@gmail.com

    VastaaPoista
  35. http://www.thaikauppa24h.fi/product/118/tom-kha-gai---thaimaalainen-kanakeitto-one-click-tilaus

    Tytär oli tehnyt jotakin kookoskeittoa? itse en ole ikinä kokeillut jotenka peukutan.. Tosi näppärää tuo yhen klikkauksen tilaus..ei mene tunteja epätoivoiseen ainesosa hakuun...
    bikkenpilttuu@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onkin! Oikein paljon onnea arvontaan!

      Poista
  36. Jos onni sattuisi potkaisemaan,niin meille maistuisi Thai Panang Currykana ;)
    kaisa.hokkanen@gmail.com

    VastaaPoista
  37. Thai Panang Currykana
    merjap77@luukku.com

    VastaaPoista
  38. Naudanliha Massamancurry olisi todella herkullisen oloinen. Kaikkihan noista olisi herkullisia, mutta tällä mennään.
    bodomman666@hotmail.com

    VastaaPoista
  39. Nam! Herkullisen näkösiä. Ekana testasin thai panang currykanaa :P hennime91@gmail.com

    VastaaPoista
  40. Thai Panang Currykanaa on kyllä kokeiltava.
    mariah-79@suomi24.fi

    VastaaPoista
  41. Naudanliha Massamancurry kuulostaa kaikkein houkuttavimmalle, tosin nälkä tulee kun sivuja selaa.
    ahlfors(at)suomi24(piste)fi

    VastaaPoista
  42. Vihreä broilericurry, punavalkoriisillä. Myös väkevä kanacatty houkuttaisi, mutta voipi olal että on minulle liian vahva.
    sara.risb@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hups. tulipas kirjoitusvirheitä...

      Poista
    2. Kirjoitusvirhet ovat tämän blogin käytäntöä :)
      Onnea arvontaan!

      Poista
  43. Väkevä kanacurry, nam!

    katisarita(at)gmail.com

    VastaaPoista
  44. Naudanliha massamancurry.

    VastaaPoista
  45. Naudanliha Massamancurry. :)
    sopeutuja(at)hotmail.com

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.