SAKSAN RIESLING & CO -VIIKOT MIKKELISSÄ: BISTRO HOLVI 2024

28.5.2024


Kaupallinen yhteistyö Saksan Viinitiedotus kanssa


Saksan Riesling & Co -Viikot  

Vuoden keväisin ja makumaailman nautinnollisin tapahtuma kiihtyy tällä viikolla, vielä ehdit nauttia mahtavista ruoista, koska noin 50 ravintolan mestaria ympäri Suomea ovat kehitellyt saksalaisten viinien ja erityisesti Rieslingin ympärille upeat, keväiset menut.

Tsekkaa tästä, löytyykö sinun lähiseudulla yksi näistä loistavista ravintoloista:

https://www.rieslingviikot.fi/

Muista samalla osallistua kilpailuun! 

Osallistumisaika 12.5-2.6.

Aihe: Arvostamme hauskaa tai oivaltava ideaa kuvassa: Tunnelmaa, ihmisiä, ruokapöytää, viinilasia jne. Mallia voit katsoa alla olevista edellisten vuosien voittajista.


Huikeat voitot: 5 x 100€ sekä 5 x 50 € ravintolalahjakortteja.


Osallistu sähköpostilla: Lähetä kuva riesling@zaraband.fi


HUOMIO: Instagramissa ei voi tänä vuonna osallistua teknisen ongelman vuoksi. IG on valitettavasti haluton selvittämään tilannetta. Pahoittelut kaikille jo osallistuneille. Pyydämme kaikkia IG:ssä osallistuneita laittamaan kuvanne sähköpostilla.


Saksan Riesling & Co -Viikot Bistro Holvissa 


Mikkelin jalokivi, Bistro Holvi on tutustumisen arvoinen, myös siinä tapauksessa, jos tulet kauempaa! 


Onnistumisen takana on yrittäjät Pia Montonen ja Roope Rask, joiden ajatuksena on pitää oma ravintola sellaisena, minkälaiseen he itse haluavat aina tulla. Siinä piilee salaisuus, joka on pitänyt tämän ravintolan huipputasolla jo vuosia.


Bistro Holvi on jo muutaman vuoden aikana osallistunut Saksan Riesling & Co  - Viikot tapahtumaan. 


Saksan Riesling & Co -Viikon maistelukierros päätyi kotikaupungissamme, suosikissamme Bistro Holvissa. Siellä pääsimme maistelemaan Bistro Holvin alkupalalajitelmaa. 





Ilta alkoi Wiltinger Schwartzberg Riesling Extra Dry kuohuviinillä. 




Seurasivat Mosel alueelta Prim Solitär Riesling, kuivaa ja Prim Essence, puolikuivaa, joka sopii hyvin monille ruokalajille. 




Näiden jälkeen Pfalzin Pflüger Tradition Riesling, luomu ja biodynaaminen viini. 



Illan tähdeksi nousi Weingut Albert Lambricht Oberwesel Riesling trocken VINTAGE 2022, kuten myös samoista tiloista, mutta uuden sukupolven tekemä Weingut Albert Lambrich, Oberwesel Riesling Max VINTAGE 2022. 





Nämä kaikki maistuivat erinomaisesti alkupalalajitelman kanssa, joka koostuu näistä herkkupaloista:


-Kukkakaalikeitto, curryvaahtoa ja oliivia


-Vihreä parsa, pähkinä crumble ja balsamico


-Ponzumarinoitua kirjolohta, piimää, fenkolia ja mätiä 


-Kuhawallenberg


-Karitsaa




Jälkiruokana Creme Brulee ja vadelmasorbettia ja upea Weingut Albert Lambrich, Oberwesel Riesling Auslese VINTAGE 2021 




Holvin upea viinilista ja maistuvat annokset taas täyttyvät odotukset. Tänne kannattaa tulla kauemmastakin. 



Bistro Holvi
Teatteritalossa, Savilahdenkatu 11
50100 Mikkeli
Puhelin: 0102080050
Sähköposti: info@bistroholvi.fi
www.bistroholvi.fi

Cheers! ❤️ Sanja
















Kevään herkullisin ravintola- ja viinibaaritapahtuma järjestetään 20.5.-2.6.2024. Viikot tuovat mukanaan runsain mitoin rapsakoita saksalaisia viinejä herkkujen kanssa maisteltaviksi. Pääosassa ovat Saksan Rieslingit, toki myös muita saksalaisia raikkaita viinejä tarjotaan monipuolisten makuelämysten luomiseksi.



0

SAKSAN RIESLING & CO -VIIKOT TURUSSA: RAVINTOLA KARU

22.5.2024


Kaupallinen yhteistyö Saksan viinitiedotus kanssa


Saksan Riesling & Co -Viikot


Kevät on vihdoin täällä ja niin myöskin Saksan Viinitiedotus organisaation järjestetty suositun ravintolatapahtuma: Riesling & Co -Viikot*

Riesling & Co -Viikoille osallistuu tänä vuonna yli 50 ravintolaa ja viinibaaria, 15 kaupungista ympäri Suomea. Katso lista tästä!





Tämä on ollut vuodesta toiseen yhä suositumpi tapahtuma. Suosittelen tutustumaan oman kaupungin ja lähialueen tarjontaan, sillä et todellakaan halua missata ainutlaatuista mahdollisuutta maistella erilaisia saksalaisia rieslingejä kuten myös muita saksalaisia viinejä  esimerkiksi tastingin tai nautinnollisen aterian yhteydessä.

Ravintola Karu: Japanilainen ravintola Turun keskustassa




Turun Karu oli meille uusi tuttavuus. Asuin Turussa pienen hetken vuonna 1998 ja tällä kertaa kävimme ihan turisteina. Oli ihanan lämmin kesäinen päivä, paljon ihmisiä liikkeellä ja jotain juhlavaa ilmassa… Turun taika. Piste i:n päälle oli Saksan Riesling & Co. -Viikot Karussa.


10 vuoden kokemuksella Karu tarjoaa rentoa ja modernia japanilaista ruokaa Turun keskustassa.  Ravintola tarjoaa kausittain vaihtuvia käsintehtyjä annoksia izakaya -tyyliin jaettavaksi koko pöytäseurueelle sekä yllätysmenuita. Raaka-aineita yhdistetään annoksia varten niin läheltä kuin kaukaa.

 

Ravintola Karu ja Saksan Riesling & Co -Viikot

Niin kuin yleisesti Karun tapana on, meillekin tarjottiin tarkasti valikoitu menu jaettavaksi ja jokaiselle annokselle sopiva viini. Karussa ei ole Rieslingin -viikolle erikseen tehtyä menua, sillä japanilaispainotteiset aasialaiset annokset ovat täydelliset makuparit Rieslingien kanssa muutenkin. 




Riesling -viikkojen aikana Karussa on panostettu mahtavaan valikoimaan mm. Saksan pientuottajien Rieslingeihin.


Meidän menu alkoi perinteisesti Sashimilla.




Sashimeissa oli:

-lohta, seesamiöljyä ja yuzu-soijaa

-pintagrillattua meribassia, kookos-cheviche -kastike ja friteerattua lootusjuurta

-tuna poke eli tonnikalaa, avokadoa, pekaanipähkinää ja pokekastiketta. 


Tässä annoksessa meribassi yllätti, sillä itselleni hyvin tuttu kotimaan merikala paikalliseen tapaan grillattuna, nyt japanilaisittain, oli aivan uusi makuelämys. 



Sashimin viinipariksi oli valikoitu Weingut von Winning Deidesheimer Riesling Trocken

 


Seuraavaksi tuli Sushi: käsintehdyt nigirit, jossa lohta, tonnikalaa, liekitettyä lohen vatsaa, sekä illan suurin yllätys orada, eli kultaotsa-ahven, kotimaastani hyvin tuttu, arvokas ja laadukas kala, jota en ole ikinä maistanut raakana. Sushimuodossa tämä kalalaji nousi aivan uudelle tasolle. Oli upea kokeilla ja maistaa tätä! 



Sushin kanssa meille tarjoiltiin hyvin energinen ja raikkaan hapokas naturalviini Brand Bros Riesling Pur





Upeasti kootut höyrytetyt bunit, pehmeäkuoriset taskuravut, pikkelöity ananas, chimichurri & spicy majoneesi olivat yhtä kiehtovia kuin niiden ulkonäkö.


 

Viiniparina illan suosikkini Raja Riesling, jonka tekijä on suomalainen. Ainutlaatuista on, että viini tehdään Saksan puolella Schweigenin kylässä, ja ranskalaisesta kasvupaikastaan huolimatta (300m Saksan rajasta) kyseessä on saksalainen viini.




Toinen lämmin annos oli ravintolan nimikkoannos teriyaki ribs, Karun masteriliemessä kypsennettyjä porsaan ribsejä legendaarisella teriyakikastikkeella. 

Sianlihaton vaihtoehto oli Teriyakilohi, paistettua lohta teriyakikastikkeessa. 



Rasvaisen ruoan kanssa täydellisesti sopi 2016 Von Winning Deidesheim Grainhubel Riesling Grosses Gewächs 



Jälkiruokana SUU-ITO, sitruuna-maissikakkua, sake-mansikka sorbettia, raparperipyreetä & paahdettua valkosuklaata. 



Ja upea 2016 Weingut Emrich-Schönleber Monzinger Halenberg Riesling Auslese. 

Viinin maahantuojana yhden naisen yritys Naantalista. 


Näin meni meidän iltapäivä ihanasti sisustetussa Karussa. Tämä on paikka, minne menen ehdottomasti ensi kerralla, kun tulen Turkuun. Menussa on niin paljon houkuttelevia annoksia, joita haluaisin vielä maistaa.

Uskallan sanoa, ettemme parempaa aasialaista ruokaa ole syöneet Suomessa ja viinivalikoima Riesling -viikkojen kunniaksi oli erinomainen. 












Terkuin, 

Sanja 



*Riesling & Co -teemaviikot järjestetään yhdessä Suomen johtavien ravintoloiden kanssa keväisen toukokuun aikana. Viikoilla ravintolat tarjoavat mahdollisuuden maistella erilaisia saksalaisia rieslingejä kuin myös muita saksalaisia viinejä  esimerkiksi tastingin tai nautinnollisen aterian yhteydessä.


Kampanjan toteuttaja: Saksan Viinitiedotus






0
©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.